Design

Human Fascination: gefascineerd door de natuur (sneak preview)

Wij mensen voelen ons verbonden met de natuur. Gefascineerd en geïnspireerd door de krachtige en tegelijkertijd fragiele elementen van de natuur om ons heen, creëerden wij bij Tarkett de DESSO® Human Fascination collectie, waarmee de natuur naar binnen wordt gebracht. Deze nieuwe tapijtcollectie wordt in week 16 officieel gelanceerd. We geven je in dit artikel alvast een sneak preview.

De fascinatie voor de natuur is geen trend van de laatste tijd, of een trend die zich alleen in de toekomst zal ontvouwen. De natuur vormt al lange tijd een rode draad binnen design en architectuur. Om te komen tot een collectie die deze blijvende fascinatie goed weergeeft én daarbij inspeelt op de markt, zijn onze designers aan de slag gegaan. Aan de hand van het thema ‘natuur’ creëerden we twaalf prototypes of landschappen, die goed onze connectie met deze landschappen tot uiting brachten.

 

Co-creatie met de klant: twaalf prototypes werden getoetst

Bij Tarkett werken we graag samen met de klant, voor de klant. Om een collectie echt een succes te laten worden, kijken we niet alleen naar eerdere (succesvolle) tapijtcollecties die we uitgebracht hebben, maar benaderen we ook actief architecten en interieurdesigners om met ons mee te denken. Tijdens onze Circles of Architects sessies hebben we onze twaalf prototypes, voor de producten binnen de Human Fascination-collectie, getoetst bij architecten en designers en uiteindelijk gekozen voor 4 collecties. Zo hebben we, in co-creatie met de klant, ervoor gezorgd dat de Human Fascination collectie teruggebracht werd tot de kern: namelijk de enorme fascinatie voor de natuur, in combinatie met de drang om deze fragiele natuur te willen beschermen.  Dit doen we door gebruik te maken van herbruikbare materialen en door de verwerking van duurzame restproducten, zodat het productieproces zo min mogelijk druk zet op onze natuurlijke hulpbronnen en het milieu.

 

"De nieuwe tapijtcollectie Human Fascination weerspiegelt de enorme fascinatie voor de natuur, in combinatie met de drang om deze fragiele natuur te willen beschermen."

 

Bekijk alvast de inspiratiebeelden van onze nieuwe tapijtcollectie:

 IN_Granite_004     IN_Granite_002IN_HP_Granite_001

IN_Granite_001IN_HP_Flores_001IN_Flores_002IN_Breccia_004    IN_Arable_001

IN_Breccia_005

IN_Breccia_002      IN_Breccia_003

IN_Arable_004

IN_Arable_003     IN_Arable_001

 

 

Ludwig Cammaert

Geschreven door

Ludwig Cammaert

Director Design / Technical development, Research & Innovation

Lees ook

Digitaal is de toekomst: personaliseer uw vloer!

Personalisatie heeft de toekomst. Of het nu over kleding, vloeren, decoratie of accessoires gaat: de vraag naar gepersonaliseerde producten groeit en ...

LEES MEER

De uitdagingen die het ziekenhuis van de toekomst te wachten staan

Het coronavirus stelde onze gezondheidszorg aardig op de proef. Het systeem kwam onder zware druk te staan, maar dankzij de flexibiliteit en tomeloze ...

LEES MEER
Nieuwsbrief