Circulaire economie Duurzaamheid

Tarkett, De Meeuw en Borrenbergs werken samen aan circulariteit

De wereld veranderd snel en de grondstoffen worden alleen maar schaarser. De enige oplossing om uitputting te voorkomen is échte circulariteit. Tarkett, De Meeuw en Borrenbergs maken zich samen sterk om de afvalstromen in de bouwindustrie te reduceren. Ze willen weg met de wegwerpmaatschappij, door producten aan het einde van de levensduur te recyclen tot nieuwe producten. Zij zijn ervan overtuigd dat we met elkaar een positieve impact kunnen maken op mens en planeet.

 

Circulariteit in de praktijk

De Meeuw is een industrieel bouwbedrijf. Zij produceren modulaire units en werken al geruime tijd samen met de vloerenleverancier Tarkett. Dat doen ze in combinatie met de firma Borrenbergs, die de stofferingen aanbrengt.

Met het terugname- en recyclingprogramma ReStart® zorgt Tarkett er samen met partners voor dat de producten aan het einde van de levensduur teruggaan naar de verschillende ReStart®-centra. Het gaat bij dit recyclingprogramma echt om de samenwerking. In deze video staan we stil bij de coöperatie tussen Tarkett, De Meeuw en Borrenbergs.

 

Wilt u ook daadwerkelijk bijdragen aan een echte circulaire economie? Sluit u dan bij Tarkett aan en wordt Tarkett ReStart®-partner.

Rob Kragt

Geschreven door

Rob Kragt

CSR Communications and Training Manager at Tarkett

Lees ook

Wat zijn de zorgen op de werkplek? Onzichtbare factoren worden het meeste genoemd

Het ontwerpen van mensvriendelijke ruimtes begint met weten wat belangrijk is voor de gebruikers; wat motiveert ze en wat stoort hen het meest. ...

LEES MEER

Kalk wordt geupcycled in tapijt. Hoe is dit tot stand gekomen?

Eén van onze zeer gewaardeerde leveranciers is AquaMinerals. Zij leveren ons de kalkkorrels die een belangrijke grondstof zijn voor de ...

LEES MEER
Nieuwsbrief