Ook in 2020 zitten we niet stil...

2020 belooft een mooi jaar te worden. Verschillende succesvolle trends en ontwikkelingen uit 2019 komen terug in 2020 en we voegen daar ook nog een paar mooie nieuwe projecten aan toe. Lees hieronder wat u zoal kunt verwachten in 2020.

Virtual Reality Empathy Platform (VR-EP)

In 2020 willen we onze kennis en expertise blijven delen op het gebied van ontwerpen voor de ouderenzorg. Zo weten we door onderzoek en ervaring dat het gezichtsvermogen en cognitief bewustzijn een grote invloed heeft op de perceptie van ouderen. We willen dit jaar daarom doorgaan met de virtual reality-demonstraties. Tijdens deze sessie kunt u zelf ervaren hoe mensen met dementie kleuren en contrasten ervaren.

Wilt u meer weten over ontwerpen voor ouderenzorg, of een VR-EP demonstratie aanvragen? Ga dan naar https://ontwerpenvoorouderenzorg.tarkett.nl/. Hier kunt u de whitepaper dowloaden of een demonstratie aanvragen.

 

ARCHITECT@WORK Rotterdam

Dit jaar zijn we weer aanwezig tijdens het tweejaarlijkse event Architect@Work in Rotterdam. Bij Architect@Work wordt de focus gelegd op innovatieve producten, materialen, toepassingen en services. De inzendingen worden beoordeeld door een panel van architecten en interieurdesigners, maar het event is vooral gericht op het uitwisselen van kennis en innovatieve ideeën.

Wat we gaan laten zien is nog een verrassing, maar we zien u graag op 16 en 17 september 2020 tijdens ARCHITECT@WORK in Ahoy Rotterdam.

Bomenplantactie 2020

Na de branden in de Amazone en de vreselijke bosbranden in Australië, willen we graag ons steentje bijdragen om de aarde er weer een stukje bovenop te helpen en onze footprint te verminderen. In 2020 werken we daarom samen met Trees for All, een organisatie die sinds 1999 via duurzame bosprojecten CO2-compensatie aanbiedt. Zo worden er via donaties door de organisatie jaarlijks tientallen hectares bos in Nederland en buitenland aangeplant. 

We zijn dus verheugd om in 2020 de bomenplantactie via onze sociale mediakanalen te starten om de natuur een handje te helpen, maar ook om het gesprek over duurzaamheid te stimuleren. Zo zorgen we ervoor dat er niet alleen bomen worden geplant, maar creëren we ook bewustzijn. Houd onze sociale kanalen in de gaten!

 

Stockholm Furniture Fair 2020

In februari 2020 nemen we weer deel aan de Stockholm Furniture Fair. Al voor langere tijd is de tweede week van februari dé week van design in Zweden, en dit jaar vieren ze hun 70e verjaardag. Dit jaar laten we de Natural Bond expositie zien, gecreëerd in samenwerking met Note Design Studio. Met deze expositie willen we het stimuleren van een circulaire maatschappij aan de kaak stellen. De materialen in de expositie zijn gerecycled, zullen worden gerecycled of worden hergebruikt en in een oneindige loop geplaatst. Zo worden de materialen telkens een nieuw leven ingeblazen.

We zijn van 4  tot en met 8 februari te zien op de Stockholm Furniture Fair in Hall C, plek C11:31.

Meer informatie over Stockholm Furniture Fair

 

ReStart® en het Carpet Recycle Center

In 2019 hebben we met trots het ReStart®-inleverprogramma geïntroduceerd en  de eerste ReStart®-partners hun certificaat mogen overhandigen. Om ReStart® nog succesvoller te laten verlopen, hebben we samen met Aquafil het Carpet Recycle Center geopend, waarbij de garens op een duurzame manier van de tapijtrug gescheiden worden en beide componenten kunnen worden gerecycled en nieuw leven worden ingeblazen. We willen in 2020 nog meer ReStart®-partners verwelkomen.

Meer lezen over ReStart® en hoe u partner kan worden?

 

Design Center Waalwijk

Al enkele jaren heeft Tarkett op drie locaties in Europa designcentra, namelijk in Clervaux, Waalwijk en Parijs. Deze designcentra zijn gericht op maatwerk en co-creatie, zodat er samen gewerkt kan worden aan de perfecte vloeroplossing.

Het DESSO Carpet Design Center™ in Waalwijk is een designlaboratorium en productiefaciliteit in één. Hier kunt u samen met het designteam de perfecte tapijttegel ontwikkelen, door kleuren en structuren te combineren en zo het best passende uiterlijk en functionele, unieke tapijt creëren voor uw interieur. In het DESSO Carpet Design Center™ geven we u de kans met uw creativiteit en onze duurzame materialen en productiemethoden een tapijt te realiseren dat volledig aansluit op uw specifieke eisen en persoonlijke stijl. In het DESSO Carpet Design Center worden geregeld activiteiten en rondleidingen georganiseerd, zo ook in 2020.

Meer weten over het DESSO Carpet Design Center?

 

Dit is maar een greep van de projecten die we in 2020 gaan realiseren, er staat natuurlijk nog veel meer op de agenda in 2020. Duurzaamheid en het Cradle to Cradle principe blijven een grote rol spelen, waarbij op zowel macroniveau als microniveau de focus ligt op de meest duurzame oplossing. Daarnaast blijft personalisatie en co-creatie een belangrijke rol spelen, en zullen we daar ook in 2020 veel aandacht aan besteden. Kortom, 2020 belooft een mooi jaar te worden, en wij zijn er helemaal klaar voor.

Ralph Jorissen

Geschreven door

Ralph Jorissen

VP Tarkett Benelux

Lees ook

Een bijzonder jaar: dit was 2020!

Het einde van het jaar nadert. Een goed moment om weer terug te blikken. Natuurlijk was 2020 een jaar waarin alles anders was. Gelukkig leiden ...

LEES MEER

Tarkett in 2021: Innovatie, de school van de toekomst en duurzaamheid

De wereld keek reikhalzend uit naar 2021 en ook voor Tarkett voelt het nieuwe jaar als een ‘nieuwe kans’ . We werken aan verschillende projecten die ...

LEES MEER
Nieuwsbrief