Een terugblik op 2019

Het einde van het jaar is het uitgelezen moment om te reflecteren op de gebeurtenissen en prestaties van het afgelopen jaar. Bij Tarkett hebben we vier kernwaardes waar we ons bij elke activiteit, prestatie of introductie door laten leiden. Dit noemen we de 4 C’s: Committed, Collaborative, Creative en Caring. Afgelopen jaren hebben we laten zien dat het belangrijk is om elke keer die stap extra te zetten, zodat we ons kunnen houden aan de beloftes die we maken. De relaties die we hebben opgebouwd en onderhouden zijn gebaseerd op vertrouwen en het delen van kennis, want samen staan we sterker. Daarbij blijven we nieuwe mogelijkheden verkennen, zodat we van creatieve ideeën realiteit kunnen maken.

Committed

Net als voorgaande jaren stond 2019 in het teken van duurzaamheid. We zijn gefocust op Cradle to Cradle design en daarmee het stimuleren van een circulaire economie. En we hebben hierin een grote stap gemaakt met het ontwikkelen van het ReStart-inzamelprogramma. Met het ReStart-inzamelprogramma helpen we onze klanten om snijafval en gebruikte vloerproducten op een duurzame manier te beheren. We waren erg verheugd om onze eerste ReStart-partners te verwelkomen en hun certificaat te overhandigen. In 2020 hopen we nog meer klanten te verwelkomen als ReStart-partner, zodat we samen toegewijd kunnen samenwerken aan een circulaire economie.

Lees hier meer over het ReStart-inzamelprogramma

Collaborative

Samen sta je sterk, en dat laat Tarkett graag zien. De verschillende samenwerkingen in 2019 hebben ons mooie ervaringen en prestaties opgeleverd. Zo hebben we samen met Aquafil het Carpet Recycle Centre geopend. In het Carpet Recycle Centre is het mogelijk om de garen en de tapijtrug op zo’n manier te scheiden dat er 95% garenzuiverheid behouden blijft en dat Aquafil in staat blijft om het garen te recyclen. In vele gevallen kan de tapijtrug die over blijft ook gerecycled worden door Tarkett, waar het recyclen van de EcoBase-ruggen tot 84% meer CO2-besparing kan opleveren ten opzichte van verbranding. De samenwerking tussen Tarkett en Aquafil heeft het mogelijk gemaakt om een baanbrekende technologie te ontwikkelen die een grote stap zet in de richting van circulaire economie.

Lees hier meer over het Carpet Recycle Centre

Ook hebben we onze creatieve samenwerking laten zien en zijn we op verschillende evenementen aanwezig geweest. Met onze tentoonstelling Formations hebben we de samenwerking met Note Design Studio tijdens de Milan Design Week laten zien en hebben we de creatieve mogelijkheden van de inmiddels geïntroduceerde iQ Surface getoond. De homogeen vinylcollectie laat een gelijke aandacht zien voor functie, vorm en kleurexpressie. De collectie laat ook zien dat de toepassing van dit product niet stopt bij vloeren of muren, maar dat het design zich ook perfect leent voor toepassing op meubels en objecten.

Creative

Creativiteit en design staan bij ons hoog in het vaandel. We streven ernaar om elke keer weer een nieuwe creatieve vloeroplossing te vinden. Zo hebben we na de overname van DESSO door Tarkett gezocht naar een oplossing waar de tapijten van DESSO en de harde vloeren van Tarkett gecombineerd kunnen worden. DoorHet Fusion-concept komt een inspirerende en gezonde werkomgeving steeds dichterbij, mede door de tegel- en bordformaten die een ontelbare hoeveelheid aan patronen, kleuren en stijlen mogelijk maken.

Lees hier meer over Fusion

We hebben onze liefde voor creativiteit en design ook laten zien tijdens de Dutch Design Week 2019. In 2019 waren we maar liefst op 6 plekken aanwezig, waarvan de samenwerking met ELLE Decoration bijzonder goed in de smaak viel. In deze expositie ‘ Fluid Forces’ kregen de bezoekers de laatste ontwikkelingen op trends en designgebied te zien, en werden ze bijgepraat over de nieuwste vormen, materialen en kleuren voor de werkplek van de toekomst.

Caring

Naast dat we door onze duurzame bedrijfsvoering laten zien dat we ons bekommeren om de welzijn en gezondheid van deze wereld, laten we ook door andere projecten zien dat we aandacht hebben voor verschillende maatschappelijke kwesties. Zo hebben we ons in 2019 onder andere gericht op ontwerpen van ruimtes in de ouderenzorg, met verschillende leeftijdsgebonden aandoeningen, zoals dementie, in het achterhoofd.

De keuze van ontwerpen en materialen maakt een enorm verschil in hoe de leefomgeving wordt ervaren en benut. Mede door jarenlang onderzoek en ervaring heeft Tarkett de expertise om ondersteuning te bieden aan professionals die zorgen voor ouderen. Dit hebben we in 2019 onder andere mogelijk gemaakt door het aanbieden van het Virtual Reality Empathy Platform, een virtual reality tool waarmee professionals kunnen zien en ervaren hoe het gezichtsvermogen en cognitief bewustzijn de perceptie kan beïnvloeden van ouderen. We hebben al vele demonstraties gegeven aan onder andere architecten en eindgebruikers en op deze manier al veel begrip en bewustzijn gecreëerd op het gebied van ontwerpen voor ouderenzorg.

Lees hier meer over onze VR-EP tool


Wij zijn klaar voor 2020

2019 is een jaar waarop we trots zijn, waarin we veel hebben bereikt en gepresteerd. Wij willen iedereen waarmee we samengewerkt hebben daarvoor bedanken! Zonder jullie was het niet gelukt, en mede door de aanhoudende samenwerking zijn wij klaar voor 2020, om er samen nóg een mooier jaar van te maken.

Lees hier onze vooruitblik voor 2020

 

Ralph Jorissen

Geschreven door

Ralph Jorissen

VP Tarkett Benelux

Lees ook

tarkett_formations_salone_19-PRESS_0011_web_sRGB

Milan design week 2019: ontelbare hoogtepunten

 Als er één plek is waar design en innovatie samenkomen, dan is het wel Milan Design Week in Milaan. Dit event, de grootste van haar soort, geeft ...

LEES MEER

Tarkett in 2021: Innovatie, de school van de toekomst en duurzaamheid

De wereld keek reikhalzend uit naar 2021 en ook voor Tarkett voelt het nieuwe jaar als een ‘nieuwe kans’ . We werken aan verschillende projecten die ...

LEES MEER
Nieuwsbrief