Overige

Dit zijn de innovaties voor 2022 van Tarkett

Een nieuw jaar is het perfecte moment voor het stellen van nieuwe doelen. We helpen unieke ruimtes te creëren en bieden 200+ collecties, met ontelbare designmogelijkheden. Van dementievriendelijke designs tot indrukwekkend complexe designs op maat die uw branding onderstrepen. Sinds 2020 verlaagden we onze CO2-uitstoot met 27% ten opzichte van 2010 (onze doelstelling was 20%). Onze doelstelling is dat dit over 10 jaar minstens 30% minder is. We maken bij Tarkett bewuste keuzes. Voor mens én milieu. En dat ziet u terug in al onze activiteiten van het komend jaar. Wij zetten de belangrijkste ontwikkelingen voor u op een rij.

 

Onze 180 R&D-experts in 24 laboratoria werken dagelijks aan productinnovaties

Dagelijks werken onze 180 R&D-experts aan het ontwikkelen van innovatieve vloeren, oplossingen en diensten. We creëren milieuvriendelijke vloerproducten die een meerwaarde bieden qua design en functionaliteit en zo een bijdrage leveren aan de gezondheid en het welzijn van mensen. Dat doen we altijd vanuit het circulaire economische model rondom het Cradle to Cradle®-gedachtegoed. Einde levensduur hebben we bij Tarkett vervangen door het herhaaldelijk hergebruiken van onze grondstoffen. Het is onze doelstelling om elke dag een stukje duurzamer te worden en zo bij te dragen aan een wereld waarin we bewust omgaan met grondstoffen, mens en milieu.

 

Onze 180 R&D-experts werken aan milieuvriendelijke vloeren die een bijdrage leveren aan de gezondheid en het welzijn van mensen.

 

We geven u hieronder alvast een sneak preview van een aantal productontwikkelingen in 2022, waaronder nieuwe DESSO-collecties, nog duurzamere linoleum-collecties en nieuwe designs voor de 2 meest aanbevolen collecties homogene pvc-vloeren voor in de gezondheidszorg en ouderenzorg.

               

Te verwachten nieuwe DESSO-tapijtcollecties

Het tapijtmerk van Tarkett, DESSO, levert al ruim 90 jaar milieuvriendelijke kwaliteitsproducten. Het merk staat voor architectuur en design en draait mee op de laatste trends in structuren, materialen en kleuren. Dit jaar introduceren we vele nieuwe collecties, waaronder een nieuwe DESSO &Ex collectie in samenwerking met Ex Interiors.

 

Onze nieuwste DESSO AirMaster®-collectie

DESSO AirMaster® Savera en Shade tapijtcollecties

Onlangs hebben we in januari 2022 de nieuwe 100% recyclebare  DESSO AirMaster® Savera en Savera Shade tapijtcollecties toegevoegd. De AirMaster®-collecties zijn minstens 8 x effectiever in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan vlakke vloeren en minstens 4 x effectiever dan standaard tapijten. Bij sommige testen bleek DESSO AirMaster® zelfs 20 x effectiever in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan vlakke vloeren. Deze nieuwe collecties worden standaard geleverd in plankformaat, een primeur in het DESSO AirMaster®-assortiment.

 

Bij sommige testen bleek DESSO AirMaster® zelfs 20 x effectiever in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan vlakke vloeren.

 

Re-vive: stijlvolle tapijttegels geproduceerd uit afval

Omdat we steeds bewuster willen leven, zoeken ontwerpers en fabrikanten naar mogelijkheden voor recycling, upcycling en innovatie. De collectie Re-vive van DESSO - een samenwerking met Studio rENS - is daar een mooi voorbeeld van. Met een ambachtelijk verfproces krijgen gedateerde tapijttegels in Re-vive een tweede leven, waarbij de kleur rood staat voor het bewust(er) omgaan met afval.

 

iD Inspiration: 2 nieuwe collecties

De iD Inspiration-vloeren, ook wel bekend als iD Inspiration 30, 55 en 70, bestaan uit 100 op de natuur geïnspireerde designs en zijn verkrijgbaar in alle legtechnieken en installatiemethoden, zoals glue down, loose-lay en de bekende click. Dit najaar breiden we iD Inspiration verder uit met 2 nieuwe legtechnieken. Deze extreem duurzame collecties worden in Europa geproduceerd en helpen u bij het behalen van de certificering voor duurzame labels zoals BREEAM, WELL en LEED.

 

Onze Cradle to Cradle™-gecertificeerde collecties helpen u bij het behalen van de certificering voor duurzame labels zoals BREEAM, WELL en LEED.

 

We zijn continu bezig onze pvc-vloeren  te verduurzamen. Zo kunnen de vloeren gerecycled worden met ons terugname- en recyclingprogramma ReStart®. Naast dit duurzame initiatief zijn we onlangs tevens een nieuwe samenwerking aangegaan met milieubedrijf Ragn-Sells, om de Estlandse ashopen tegen 2025 om te vormen tot een koolstofnegatieve grondstof voor onze pvc-vloeren (waaronder de iD Inspiration).  Onze R&D-experts zetten in op een verdubbeling van de recycled content voor onze pvc-vloeren.

 

iQ Granit en iQ Eminent: nieuwe designs

De 2 meest aanbevolen collecties homogene pvc-vloeren voor in de gezondheidszorg en ouderenzorg zijn iQ Granit en iQ Eminent. Juist deze 2 collecties krijgen dit jaar nieuwe designs. Ze zorgen met de beste life-cycle costs voor uitstekende prestaties. Voor beide vloeren geldt: extreme duurzaamheid, superieure vlekkenbestendigheid en slijtvastheid voor alle gebieden met veel verkeer.

 

Lancering Linoleum Renewal

In het eerste kwartaal van 2022 zal de aandacht liggen op de Linoleum Renewal. De collecties krijgen een nieuwe moderne look, verbeterde prestaties en zullen nóg duurzamer zijn. Alle linoleum collecties hebben nu een bronzen, zilveren of gouden Cradle to Cradle®-certificaat, maar deze zullen dit jaar allen zilveren of gouden certificaten hebben. De collecties zijn met het oog op gezondheid en welzijn verder verbeterd. Van de kleuren tot aan de nieuwe matte PU coating, die de uitdagingen van veel verkeer op de vloer aangaat. Dat maakt de Linoleum Renewal de belangrijkste innovatie binnen het segment ‘onderwijs’.

 

Alle linoleum-collecties hebben nu al een bronzen, zilveren of gouden Cradle to Cradle®-certificaat, maar deze zullen met de renewal nog betere certificaten krijgen.

 

 

Tarkett FUSION – een modulaire toekomst

Tarkett FUSION – een modulaire toekomst

Voor het creëren van unieke en moderne kantoorvloeren combineert Tarkett FUSION hoogwaardige en duurzame designvloeren en tapijttegels. Dit jaar presenteren we 7 Tarkett FUSION thema’s die geïnspireerd zijn op de huidige trends en ontwikkelen op de werkplek.

Wilt u meer weten over deze thema’s? Meld u dan hier aan voor de nieuwsbrief.

 

In 2022 dagen wij onszelf, u én onze industrie uit nog verder te gaan in circulariteit

Bij Tarkett zijn we dagelijks bezig met de productie van duurzame vloeren. We kijken niet alleen naar het productieproces, de levensduur van onze vloeren maar óók naar de recycling aan het einde van de levensduur van onze vloeren. We willen de cirkel van afval sluiten, natuurlijke hulpbronnen behouden en de gevolgen van klimaatverandering verminderen. En geloof ons niet op ons woord. Geloof wat we bewijzen. We hebben 9 speciale recyclingcentra over de hele wereld. Tarkett heeft in de afgelopen 10 jaar al meer dan 109.000 ton vloeren verzameld via ons recycling- en terugnameprogramma ReStart® in Europa, Brazilië en Noord-Amerika.

 

We love rubbish. Wij maken er in onze 9 recyclingcentra prachtige vloeren van. Keer op keer. 

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste collecties, referenties en duurzame initiatieven

Dit was slechts een kleine greep van alle projecten en innovaties die we in 2022 gaan realiseren. Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen over onze producten, diensten en referenties? Schrijf u dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

 

Ernst van de Weerd

Geschreven door

Ernst van de Weerd

General Manager Benelux bij Tarkett BV

Lees ook

Hoe zien studenten de school van de toekomst voor zich? De eerste bevindingen!

Nu het land zich langzaam opent, kijken we een stuk kritischer naar het gebruik van gemeenschappelijke ruimtes. Hoeveel ruimte hebben we eigenlijk ...

LEES MEER

5 redenen waarom een Tarkett PVC-vloer duurzaam is

Als u op zoek gaat naar een nieuwe vloer, beperkt u met bewuste keuzes de milieu-impact én bespaart u op de kosten. Een PVC-vloer is zo’n bewuste ...

LEES MEER
Nieuwsbrief