Duurzaamheid Product Kantoor

DESSO Origin: laagste circulaire CO2-voetafdruk in Europa en 100% recyclebaar

Als internationale marktleider op het gebied van innovatieve vloeroplossingen presenteren wij - met gepaste trots - DESSO Origin. Een tapijttegelcollectie die de laagste circulaire CO2-voetafdruk in Europa heeft én 100% recyclebaar is. Daar vertellen we u graag wat meer over.

Circulariteit, recycling, CO2-uitstoot. De wereld staat voor complexe uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. Uitdagingen die ook bij Tarkett hoog op de agenda staan en op de voet worden gevolgd. Als het om mensen en onze planeet gaat, gaat volgens ons het één niet zonder het ander. Voor ons betekent dit dat we onze circulaire CO2-voetafdruk verlagen, de normen voor binnenluchtkwaliteit overtreffen, gezonde materiaalnormen hanteren en een circulaire economie creëren op basis van Cradle to Cradle®-principes. Het juiste doen, voor mens en planeet.

 

DESSO Origin tapijttegelcollectie

  • Tarkett is de enige tapijttegelfabrikant met een gesloten recyclingsysteem op industriële schaal.
  • 100% recyclebaar in ons eigen tapijtrecyclingcentrum (ReStart-programma).
  • Ons gesloten recyclingsysteem waarborgt dat DESSO Origin de laagste circulaire CO2-voetafdruk* in Europa heeft.
  • Totale circulaire CO2-voetafdruk die minstens zes keer** lager is dan die van onze concurrenten.
  • Uitsluitend geproduceerd met 100% groene energie.

* Voor tapijttegels met een EcoBase-tapijtrug vervaardigd met PA6-garen, volgens milieuproductverklaring (EPD) S-P-05827 en extern gecontroleerd door Bureau Veritas, op basis van de totale circulaire CO2-voetafdruk (modules A-D) met een gesloten recyclingsysteem.

** Vergelijking van EPD S-P-05827 met de totale CO2-voetafdruk (module A-D), met de 19 EPD's voor tapijttegels die beschikbaar zijn op internet (mei 2022) in het productgewichtsbereik 600-699 g, met polyamidegaren en verbranding als

 

 

Extreem duurzame tapijttegels

Anders dan een ‘take-make-waste-model’, beperken we als enige tapijttegelfabrikant met een gesloten recyclingsysteem het gebruik van nieuwe grondstoffen voor nieuwe producten. Hierdoor vermijden we veelvoorkomende opties die CO2 uitstoten zoals verbranden en storten aan het einde van de levensduur van het product.

 Deze aanpak zorgt voor een drastische vermindering van CO2-uitstoot in ons gehele productieproces. En dat is precies waar DESSO Origin om de hoek komt. Deze nieuwe tapijttegelcollectie kent namelijk de laagste circulaire CO2-voetafdruk van Europa.

 

Twee varianten van DESSO Origin tapijttegels

De DESSO Origin tapijttegelcollectie bestaat uit twee complementaire ontwerpen: DESSO Recharge en DESSO Retrace. Samen brengen ze harmonie, tactiliteit en akoestisch comfort voor de werkomgeving van nu én de toekomst.

 De inspiratie voor deze collectie komt van de circulaire gedachte ‘made to be remade’. Dit uit zich door gebruik van onregelmatige organische vormen en diversiteit in texturen. Beide collecties zijn verkrijgbaar in veertig natuurgetrouwe tinten die moeiteloos met elkaar te combineren zijn.

 De tapijttegels zijn zo ontworpen, dat ze eenvoudig gedemonteerd kunnen worden. Op die manier kan elk component gerecycled worden in ons eigen tapijtrecyclingcentrum tot een onbewerkt, ruw materiaal van identieke kwaliteit. Materiaal dat vervolgens weer de grondstof is bij de productie van nieuwe tapijttegels.

Doe mee met ons terugname- en recyclingprogramma ReStart® en zorg ervoor dat uw oude vloeren worden ingezameld en gerecycled tot nieuwe vloeren.

 

Recharge blog DESSO Recharge doet wat uitstraling betreft denken aan het geüpcyclede kalk die we gebruiken bij de productie van de EcoBase-tapijtrug. Recharge heeft een totale ecologische voetafdruk van 1,52 CO2/m2.

 

Retrace blog

Bij DESSO Retrace wordt inspiratie geput uit het recyclingproces van de tapijttegels zelf. Retrace heeft een totale ecologische voetafdruk van 1.4 CO2/m2.

 

blogpost 2

Wilt u meer weten over DESSO Origin? 

Download hier de brochure met productspecificaties, beeldmateriaal en aanvullende relevante informatie of bezoek onze webpagina en bestel kostenloos direct uw staal.

 

 

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend gesprek plannen? Neem dan contact op met ons.

Dick van der Graaf

Geschreven door

Dick van der Graaf

In mijn rol als Director Business Carpets bij Tarkett ben ik dagelijkse bezig met de vraag wat zich in een ruimte afspeelt. Een goed interieur in kantooromgevingen en binnen het onderwijs (Universiteit, HBO en MBO) kan helpen bij het verbeteren van welzijn, de concentratie, het humeur, de creativiteit en de productiviteit. Ik denk graag met u mee hoe een goed ontwerp en de juiste materiaalkeuze de gezondheid en het welzijn van mensen ondersteunen. Interesse in een oriënterend & inspirerend gesprek? Bel of mail me dan op +31(0)6-20247812 / Dick.vanderGraaf@tarkett.com

Lees ook

Bezoek een van onze vier Cradle to Cradle Cafés in 2024

In 2010 zijn we samen met Ahrend, Mosa en QbiQ het Cradle to Cradle Café gestart. Allen ontwikkelen en produceren we onze producten volgens de Cradle ...

LEES MEER

Werkt u ook vanuit huis? Vind hier 7 tips die echt (thuis)werken!

Kostenbesparingen, een betere werk-privébalans, minder files en met name in de zomer diverse milieuvoordelen, voor velen klinkt het ideaal ...

LEES MEER
Nieuwsbrief