Kantoor

Energiebesparing op kantoor met tapijt als vloerbedekking

Als de temperatuur buiten omlaag gaat, wordt de verwarming binnen meer aangezet. Dit zorgt voor een aangename werkomgeving, maar ook voor stijgende energiekosten. In deze blog delen we wat het belang is van de juiste kamertemperatuur op de werkvloer en hoe het leggen van tapijt kan bijdragen aan energiebesparing op kantoor. 

 

IN_Fuse_Landscape_9515_2045_2014_6218_4438_2093_1915_2956_2104_009-1 

Het belang van de juiste kamertemperatuur in de werkomgeving 

Een comfortabele werkomgeving vraagt onder andere om een aangename kamertemperatuur. Te hoge of lage temperaturen kunnen invloed hebben op de prestaties en het welzijn van kantoorgebruikers. Het kan namelijk leiden tot hoofdpijn en vermindering in concentratie. 

De warmtebeleving is echter vaak verschillend per persoon. Het vinden van de ideale temperatuur op kantoor kan daarom uitdagend zijn. Om de temperatuur meer te reguleren en minder gebruik te maken van de thermostaat, is tapijt als vloeroplossing ideaal. De isolerende eigenschappen van tapijtvloer zorgen ervoor dat warmte beter wordt vastgehouden. Deze isolatie zorgt voor een aangename temperatuur, die bijdraagt aan een prettig werkklimaat. 

Warmte behouden met tapijt

Hoe een gebouw is geïsoleerd, kan invloed hebben op de binnentemperaturen. De geleiding van warmte door materialen zoals hout, steen of tegels zorgt voor sneller warmteverlies. Hierdoor wordt de behoefte aan constante verwarming verhoogd om een aangenaam binnenklimaat te behouden.

Tapijt fungeert als een effectieve barrière tegen verlies van warmte. De unieke poolconstructie van tapijt behoudt warmte en biedt een isolerende laag door de tapijtvezels. Hierdoor blijft een ruimte gedurende langere tijd comfortabel warm en kan er efficiënter worden omgegaan met energiegebruik. 

IN_Fuse_Landscape_9515_7073_7072_7854_7231_7915_7814_7833_7831_7843_7231_7854_009-3

Tapijt zorgt voor comfortabel werken

Tapijt gaat verder dan enkel een esthetische toevoeging aan een ruimte; het heeft een aanzienlijke invloed op de warmtebeleving. Deze beleving kan verschillen per persoon, maar gemiddeld ligt de ideale temperatuur op kantoor rond de 22 graden. 

De isolerende eigenschappen van tapijt zorgen ervoor dat de ideale temperatuur op een natuurlijke manier wordt behouden. Dit bevordert niet alleen de productiviteit en het welzijn van medewerkers, maar zorgt er ook voor dat we minder afhankelijk zijn van frequente verwarming. Zo kan iedere kantoorgebruiker aangenaam en productief werken terwijl u bespaart op de energierekening.  

Creëren van een energie-efficiënt kantoorklimaat

Het doel is om uiteindelijk een gebalanceerd binnenklimaat te creëren waar minimaal 90% van de medewerkers comfortabel kan werken. Naast warmte vasthouden, is het dus ook belangrijk om de kou te reguleren. Tapijt als isolerende buffer zorgt er ook voor dat koud van de ondergrond wordt tegengehouden. Dit zorgt voor efficiëntere temperatuurregulatie waardoor u verwarmingen of airco’s één graad lager kan zetten en uw energierekening wordt verminderd. 

Bekijk alle tapijt collecties voor kantoor 

IN_Fuse_Landscape_9515_8823_8822_8804_8332_001

Ontwerp een milieubewust kantoor

Tapijt is een veelzijdige oplossing als het gaat om energiebesparende maatregelen voor het kantoor. Het is een duurzame keuze door een circulair productieproces en materiaalgebruik. Dit verkleint de ecologische voetafdruk en bevordert milieuvriendelijkheid. 

Met onze ruime collectie tapijten geniet u daarnaast van talloze kleuren, patronen en maten. Hierdoor vindt u voor iedere ruimte een vloer die perfect past bij het interieur. Of het nou gaat om een formele kantoorruimte, een inspirerende vergaderzaal of een comfortabele ontmoetingsruimte, ons tapijt biedt de uitkomst voor diverse doeleinden.

Het esthetische aspect van ons tapijtassortiment gaat hand in hand met het tegengaan van energieverspilling. Dit zorgt ervoor dat u op langere termijn kosten bespaart, terwijl u bijdraagt aan een energiezuinig kantoorgebouw.

Ontdek duurzame vloeren voor het kantoor

Wilt u meer weten over energiebesparing door tapijt als vloerbekleding?

Ik geef graag passend advies voor uw kantoorsituatie. Bent u benieuwd naar tapijt als duurzame vloeroplossing in uw werkomgeving? Neem contact op met mij via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. 

Ronald Geukema

Geschreven door

Ronald Geukema

Ik beheer en ontwikkel de Key-Accounts voor Tarkett in het workplace-segment in Nederland en adviseer onze klanten onder andere op het vlak van duurzaamheid, onderhoud, binnenluchtkwaliteit en design. Samenwerking staat centraal. Mijn doel is te helpen bij het creëren van inspirerende, multifunctionele en milieuvriendelijke ruimtes, die de gezondheid en het welzijn van werknemers ondersteunen. Uiteindelijk leidt dit tot meer tevreden medewerkers en een betere productiviteit. Interesse in een oriënterend & inspirerend gesprek? Bel of mail me dan op +31 651346958 / Ronald.geukema@tarkett.com

Lees ook

In 10 stappen hoger op de circulaire ladder

Hoe hoger bedrijven op de zogenoemde ‘R-ladder’ komen, hoe lager het grondstofgebruik. Deze ladder, beter bekend als het 10R circulariteitsmodel, ...

LEES MEER

Hoe kantoorinterieur de productiviteit van medewerkers beïnvloedt

Een goed ingerichte kantoor(omgeving) kan van grote waarde zijn voor de productiviteit van medewerkers. Denk aan fysiek en mentaal welzijn, maar ook ...

LEES MEER
Nieuwsbrief