Hospitality Design

Wilt u net als Ingrid van der Veen co-creëren met Tarkett?

Waar we vroeger alles liever zelf deden, werken we nu vaker samen om méér waarde te creëren dan je als partij of individu alleen kunt. Deze ‘partnerships’ winnen steeds meer aan populariteit. Kijk maar naar de samenwerking tussen Tarkett en Ingrid van der Veen, een gerenommeerd interieurontwerpster. Voor de Independent Hotel Show (IHS) ontwierp ze de Entrance Experience, samengesteld met verschillende vloeren van Tarkett.

 

De Independent Hotel Show 

De IHS is een branche-evenement volledig gewijd aan de behoeften van onafhankelijke luxe- en boetiekhoteliers. De show, een vaste waarde in de kalender van zowel onafhankelijke hoteliers als professionals uit de industrie, presenteert een verzameling van 200 innovatieve product- en serviceproviders uit de hele hotelketen.

 

Vloerontwerp Entrance Experience

De Entrance Experience bestaande uit – een receptie, hotel lobby en een hotelkamer – vulde Ingrid onder andere met DESSO Fields tapijttegels in een strak lijnenspel. Dit vertaalde ze samen met Tarkett naar een wall-to-wall-carpet. In totaal bezochten 2.425 mensen het evenement (exclusief partners en sponsoren).

Met supersterke materialen kon ik zo een bijzonder ontwerp laten zien - Ingrid van der Veen


Interieurontwerpster Ingrid van der Veen

Met ruim 20 jaar ervaring in het creëren van belevingswerelden voor film, tv, theater, kunst en tentoonstellingen heeft Ingrid van der Veen een bijzondere achtergrond als interieur-designer. Ze denkt in grote, exceptionele concepten en heeft een unieke visie op kleur.

Dit komt tot leven in de vaak gedurfde, high value interieurs waarmee ze toprestaurants- en hotels aan de top houdt. Een grote partij aan kleur, mooie patronen en chique dessins zorgen in haar ontwerpen voor een veelheid aan eyecatchers. Wat anderen spannend vinden, vindt Ingrid normaal. Het is de reden dat ze is uitgegroeid tot voorkeursleverancier van exclusieve interieurs op maat in de volledige breedte van de hotelketen.

 
Samenwerking met Tarkett

Over de samenwerking met Tarkett is Ingrid duidelijk: “Voor mij is het belangrijk dat je elkaar als partner goed aanvoelt, dat je van beide kanten kan zeggen: dit is mijn intentie met het ontwerp, hier wil ik naartoe. En dat is precies was er gebeurde: Tarkett dacht in het hele proces met me mee en kwam op de goede momenten met suggesties: misschien moet je dit gebruiken, misschien is dat tof, misschien sluit dit goed aan, heb je hier al aan gedacht? Een manier van werken die mij perfect past en de Entrance Experience ten goede kwam”.

Tarkett dacht in het hele proces met me mee en kwam op de goede momenten met suggesties - Ingrid van der Veen 

 

In deze video vertelt Ingrid meer over het partnership met Tarkett.

 

De partnerships die Tarkett voert, leiden regelmatig tot nieuwe ontwikkelingen en innovatieve, producten. Wilt u net als Ingrid co-creëren met Tarkett? Neem dan contact op met mij.

Yvonne Steegers

Geschreven door

Yvonne Steegers

Als Accountmanager Hospitality binnen Tarkett Nederland ben ik verantwoordelijk voor alle 4/5 sterren-hotels die onderdeel zijn van een hotelketen. Daarnaast werk ik samen met ons Global Hospitality-team voor hotels in Europa. Binnen het hospitality segment zien wij verder steeds meer dat hotels hun verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot duurzaamheid. Interesse in een oriënterend & inspirerend gesprek? Bel of mail me dan op +31(0)6-13680092 / Yvonne.Steegers@tarkett.com

Lees ook

Tarkett maakt recycling vinylvloeren van COVID-centra mogelijk

Als Trompetty, een specialist in het plaatsen van vloeroplossingen, in het verleden een vinylvloer voor zijn klanten realiseerde eindigde die na ...

LEES MEER

9 tips voor het verbeteren van de luchtkwaliteit op scholen

Er is veel aandacht voor de luchtkwaliteit op scholen. Dit was al zo voor het uitbreken van de Covid-pandemie, en de aandacht is de afgelopen maanden ...

LEES MEER
Nieuwsbrief