Overige

Een bijzonder jaar: dit was 2020!

Het einde van het jaar nadert. Een goed moment om weer terug te blikken. Natuurlijk was 2020 een jaar waarin alles anders was. Gelukkig leiden vraagstukken en uitdagingen vaak tot waardevolle en slimme oplossingen. In de vooruitblik van vorig jaar deden we enkele voorspellingen waar we graag bij stilstaan. In dit artikel lichten we de belangrijkste ontwikkelingen toe.

Rethinking Workplace

Tarkett Tapijt en PVC vloeren

Sinds het uitbreken van de coronacrisis is de manier waarop we met elkaar samenwerken sterk veranderd. Vaak werken we online op afstand samen of maken we gebruik van beschermingsmiddelen en het houden van 1,5 meter afstand. Kennis en ervaring uitwisselen over het virus doen we wereldwijd. Ook wij delen graag onze kennis en ervaringen met u.

Wereldwijd zijn mensen nog steeds bezig zich aan te passen aan het ‘nieuwe normaal’. De Covid-19 pandemie blijft woeden over de hele wereld, met steeds meer ‘lokale’ lockdowns. Bij Tarkett zijn we druk geweest om uit te zoeken wat dit betekent voor commercieel interieurontwerp. Dit hebben we mede gedaan middels een wereldwijde omnibusenquête om na te gaan hoe de meningen en ervaringen van werknemers over werk en kantoor langzaamaan veranderen. De functie van het kantoor verandert en om te kunnen voldoen aan de huidige wensen van werknemers, is het goed om hier rekening mee te houden bij de (her)inrichting van het kantoor. De resultaten van dit onderzoek kunt u downloaden:

 

Introductie van de bewegwijzeringstegel DESSO Icons

DESSO Icons Social Distancing Tapijttegels

Om te voldoen aan de groeiende vraag aan slimme modulaire oplossingen om de 1,5 meter-samenwerking te bevorderen, introduceerden we onder andere DESSO Icons, een tapijttegel met daarin een pijl verwerkt. Deze bewegwijzeringstegel is volledig modulair en kan in iedere richting wijzen. Zo blijven, ook in een specifieke routing, de looprichtingen duidelijk.

 

Virtual Reality Empathy Platform (VR-EP)

Tarkett Virtual Reality App Dementie

Ook dit jaar zijn we verder gegaan met het geven van VR-EP demonstraties, waarbij je letterlijk door de ogen kijkt van iemand met dementie. Uit onze ervaring blijkt dat architecten en designers behoefte hebben aan kennis op het gebied van ouder worden en dementeren, in relatie tot de inrichting van de ruimte waarin deze doelgroep verblijft. We blijven architecten en designers dan ook in 2021 adviseren over hoe ze zo optimaal mogelijk gebruik kunnen maken van een ruimte, door de ogen van mensen met dementie. Wilt u meer weten over ontwerpen voor ouderenzorg?

Klik dan hier! 

 

iQ Natural stoot 50% minder CO2 uit

Tarkett iQ Natural Homogene PVC Vloer

Zoals voorspeld speelden duurzaamheid en het Cradle to Cradle-principe ook in 2020 een grote rol. Onze iQ Natural next generation is de eerste vloer ter wereld met bio-attributed vinyl die traditionele fossiele olie vervangt door hernieuwbare biomassa – geproduceerd volgens de massabalans principes en gecertificeerd door externe auditors. iQ Natural biedt architecten, ontwerpers en vastgoedeigenaren een vloeroplossing die een vermindering van 50% van de CO2-uitstoot biedt, in vergelijking met de gemiddelde homogene vloer. iQ Natural is een van de resilient vloeren met de laagste ecologische voetafdruk op de markt. Wilt u meer zien van onze iQ Natural? Antimicrobiële middelen


Als eco-verantwoordelijk bedrijf heeft Tarkett besloten om het gebruik van biociden te stoppen wanneer dat niet nodig is. Biociden zijn middelen om schadelijke organismen te bestrijden in bijvoorbeeld huishoudens, ziekenhuizen, publieke ruimtes en organisaties. Voorbeelden van biociden zijn aangroeiwerende verf voor schepen, desinfecteermiddelen voor ziekenhuizen en middelen tegen ongedierte. Biociden bevatten werkzame stoffen tegen schadelijke organismen. Daarom brengt het gebruik ervan naast voordelen ook risico’s met zich mee voor volksgezondheid en milieu. We schreven een blog over de vijf belangrijkste punten die u moet weten over antimicrobiële middelen


Bomenplantactie 2020

Bomen planten in Nederland (2)-1-1

Na de branden in de Amazone en de vreselijke bosbranden in Australië vorig jaar, wilden we graag ons steentje bijdragen om de aarde er weer een stukje bovenop te helpen en onze footprint te verminderen. In 2020 zijn we een samenwerking aangegaan met de stichting Trees for All, een organisatie die sinds 1999 via duurzame bosprojecten CO2-compensatie aanbiedt. Middels deze samenwerking hebben we samen 560 bomen in de Benelux weten aan te planten. We zijn verheugd om samen met Trees for All een bijdrage te kunnen leveren aan het tegengaan van de klimaatverandering!


Op naar 2021


Dit was onze terugblik op 2020 en slechts een greep uit alle projecten die we gerealiseerd hebben. Een jaar waarin alles anders was, maar toch heel veel is bereikt. Wij wensen u alvast prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar vol inspiratie, innovatie en samenwerking!

Ralph Jorissen

Geschreven door

Ralph Jorissen

VP Tarkett Benelux

Lees ook

Dit is wat Nederlandse werknemers belangrijk vinden

Het afgelopen jaar hebben we meer vanuit huis gewerkt dan ooit te voren. Hierdoor is de cruciale rol en de waarde van het traditionele kantoor en wat ...

LEES MEER

World Cleanup Day: samen naar een schonere toekomst

Wist u dat er ieder jaar maar liefst 8 miljoen ton afval in de zeeën en oceanen terecht komt? Dat komt overeen met meer dan 100 Boeing 737’s, gevuld ...

LEES MEER
Nieuwsbrief